Липсата на инвестиционни проекти в американския газов сектор може да

...
 Липсата на инвестиционни проекти в американския газов сектор може да
Коментари Харесай

МАЕ: Американската газова индустрия е изправена пред сериозни сътресения

 Липсата на капиталови планове в американския газов бранш може да породи съществени стопански разтърсвания, считат от Международната организация за силата (МАЕ).
„ Без спомагателни вложения в плановете за полутечен природен газ, американската газова промишленост ще би трябвало ограничи добива, което ще значи загуба на капитал, а това ще докара до стопански разтърсвания “, счита Ласло Варо, старши икономист в МАЕ в изявление за CNBC. Производството на американски природен газ е на рекордни равнища с помощта на шистовата гражданска война, изразена в доста възстановяване в техниката за добиване, известна като фракинг.
 
Варо уточни огромните спънки пред експортния потенциал – световното комерсиално напрежение и неналичието на съществени вложения в създаване на разнообразни планове.

Според него, в случай че няма развитие на износнатаинфраструктура, огромна част от американския газ просто ще остане в земята. Вътрешният пазар не разполага с потенциала да всмуква количествата добиван газ и това ще докара до сериозен спад в цената му.

Прогнозите на специалисти от енергийната промишленост сочат, че интернационалната търговия ще продължи да действа без прекусвания, а американският газ ще покрие огромна част от потребностите на китайския пазар.

Новите мита върху китайски вносни артикули за 200 милиарда $ обаче могат да се окажат неприятна вест за комерсиалните вероятности и да затруднят вложението във въпросната износна инфраструктура.

Въпреки това Варо е оптимист за международната търговия, предвиждайки, че скоро тя ще се ориентира към едно уравновесено състояние.

Според него, с цел да бъде подтиквана търговията с полутечен природен газ, Вашингтон ще би трябвало да поддържа промишлеността посредством смяна в интернационалната политика на страната.
По публикацията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР